Voeding

Het op jonge leeftijd kennismaken met verschillende smaken stimuleert de smaakontwikkeling. Variatie is de basis van een gezonde voeding. Ik vind dat je met goede eetgewoonten niet vroeg genoeg kan beginnen. Het aanbieden van een warme avondmaal gemaakt van verse producten, past goed binnen deze visie.

Bovendien zien eten, doet eten. Kinderen eten op een opvang vaak beter dan thuis. Het is toch fijn om te weten dat uw kind al een gezonde maaltijd heeft gegeten.

Het eten van voldoende vers fruit (minstens 1,5 stuks per dag) vermindert de kans op ziektes met 20-30%. Hetzelfde geldt voor groenten (minstens 150 gram p.d. tot 9 jaar). Naast vitamines bevatten groenten nog veel meer stoffen die een klein lichaam nodig heeft.

Wat veel mensen niet weten, melk drinken bij je boterham zorgt ervoor dat essentiële ijzers uit de boterham wordt afgebroken. Wij drinken altijd melk tijdens de snack, zodat de vitaminen uit boterham optimaal worden opgenomen door het lichaam. Naast melk drinken de kinderen water en soms diksap of thee.